2020.08.19.

The Great Reset (A nagy újraindítás)

Gondolom sokan kérdezik, miért vannak még mindig járvány rendeletek érvényben, ha nincs már pandémia. Miért voltak olyan rendeletek, amik az egészséges paraszti észnek is ellentmondtak? Ez hozzanemértés, felelőtlenség volt? Aligha.

Világszerte egy gigantikus, sokkoló átalakításnak vagyunk a tanúi, ami egy disztópikus (az utópia ellentéte) új világrend előjeleit mutatja.

A létező társadalmi rendet figyelmen kívül hagyva egy centraliszkikus irányítás veszi át a társadalmat, amiben nem számít a gazdasági kár, az évszázadok során kiharcolt emberi jog. A korona járványra hivatkozva a negyedik ipari forradalmat indítja el a világelit.

A Világ Gazdasági Fórumának az igazgatója, Klaus Schwab erről ezt mondja: „A negyedik ipari forradalom egyik fontos jellege, hogy nem az változik meg, ahogy dolgozunk, hanem az ember fog megváltozni.” (1)

Már március (2020) közepén „Larry” Fink, a világ legnagyobb befektetési cég, a Blackrock igazgatója ezt mondta: „A világ a korona után nem az fog lenni, amilyen a korona előtt volt. … A korona járvánnyal óriási befektetési lehetőségek nyíltak meg.” (2)

Már a korona első hónapjaiban a globális nagytőke átrendezése óriási volt. Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosának magánvagyona 25 milliárddal lett több. Elon Musk, (Tesla) 8 milliárddal lett gazdagabb, Eric Yuan, az online konferencia által 2,58 milliárddal lett gazdagabb.

Egy új gazdasági rendszer megteremtéséhez a régit mindig le kellett rombolni. Ez így volt az angol ipari forradalomnál, a közbirtokokat fel kellett számolni, hogy a népet falúról ipari munkássá tehessék. Az ős indián kultúrát ki kellett irtani, hogy az európai Amerikában terjeszkedni tudjon.

A korona egy jó alkalom volt a „Reset“ gombot megnyomni és a világot újra szervezni.

Összeeskűvéselmélet vagy megalapozott gyanú ez?

A 4. ipari forradalom, a kapitalizmus új változata

A World Economic Forum (WEF) a világ egyik legbefolyásosabb nemzetközi szervezete. Évente az elit elitje Davosban találkozik és a világgazdaságról tanakodnak. Politikusok, gazdasági vezetők, monarchia család tagjai, az új tőkenemesek és a vezető média emberei a WEF által kidolgozott új kapitalizmusról tárgyalnak.

A WEF igazgatója, az új a közgazdász Klaus Schwab konceptje, hogy a szociális érzékenység nem mond ellent a kapitalista szellemnek. A világon minden problémáját a profitra való törekedéssel lehet kezelni. Ezért is támogatta a mikrohiteleket Indiában. Schwab a 4. ipari forradalmat hirdette meg, amiről könyvet is írt. Szerinte az egész szociális, gazdasági és politikai rendszert át kell rendezni úgy a nemzeti, mint globális szinten, hogy a technológiai újításokat alkalmazni lehessen. Az emberek számára az új digitális világot elfogadhatóvá kell tenni, mert ha nem, akkor az emberek ellenállnak. (4)

Klaus Schwab nem hűje, ő is látja, hogy a jelenlegi kapitalizmus nem fenntartható. A „shareholder” kapitalizmus után az általa meghirdetett „stakeholder“ kapitalizmus következik. Ez azt jelenti, hogy a cégek már nem csak a részvényesek érdekeiért elkötelezettek, hanem az egész társadalomért. Ez konkrétan azt jelenti, hogy az állami, önkormányzati, társasági tulajdont és jogot a magántulajdon és jog kell felváltsa.

A korona jó alkalom erre, ezért a 2021-ben megrendezendő Világgazdasági Fórumot The Great Reset-nek fogják hívni. Ez egy dupla konferencia lesz, nemcsak a nagyok találkoznak, hanem az új, fiatal stakeholder generáció is. Ezek már egyszer márciusban is találkoztak a „Reset Everything” jelige alatt.(5) Ezek a technológia által euforizált új világ hírnökei, az 5G lelkesek, a transzhumanista fanatikusok, a mesterséges intelligencia hírnökei, az új genetikai oltás támogatói, az örök élet hívői.

Agenda 2030 – A szép új világ

Ez a brutális változás nem a semmiből született. Már 2015-ben az ENSZ meghirdette a 2030 agendát, amiben ennek jelei már látszódtak, azaz egy új világrend víziója, amit 2019-ben a WEF-el kötött egyezségben ismét megerősítettek. (6) Hasonló partneri kapcsolatban állapodott meg Bill Gates és a WHO is (7). Ehhez a klikkhez tartozik Jennifer Morgan, a Greenpeace-től és a Világszakszervezet elnöke, Sharan Burrow is.

A videóból a hierarchia felállítása is kiolvasható. Legfelül a trónol Klaus Schwab, az új kapitalizmus pápája, ezután jön Charles herceg, ezután Schwab vazallusa, az ENSZ főtitkára, António Guterres.

De nézzük a fiatal start-up géniuszokat. Itt van Rentzhog, aki Greta Thunberget menedzselte, akinek cégét „We don’t have Time”-nak hívják (10). Alex Bates a mesterséges intelligencia fejlesztő Neocortex Ventures-től, a Webit vezetője, aki a technológiafanatikusok számára konferenciákat szervez és a humanoid beszélő babákat fejleszt.

Schwab régi kedvence a biotechnikus Nita Farahany, aki az ember gondolatait a képernyőn vizualizálni szeretné. Hamarosan ha a „Black Box“ projektje valóra válik, már nem lesznek emberi titkok. Az USA katonai kutatócsoportja, a Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) szintén az emberek agyába szeretne nézni. Természetesen csak azért, hogy az agybetegségeket jobban gyógyítani tudják, állítják ők.

De vannak szupergazdagok is (Bill Gates, Soros), akik szintén csak az embereken akarnak segíteni. A szúnyogok genetikai kódjának a megváltoztatásával, majd a malária betegséget nem fogjuk elkapni, a genetikailag manipulált oltással nem fogjuk a koronában meghalni.

Bill Gates szerint a Föld klímáját szinten kémiai permetezéssel meg lehet védeni (13). De még a világűrt is lehet privatizálni, a NASA eltörpül Elon Musk SpaceX projektje mellett.

De Schwab egy okos gyerek, tudja, hogy a Reset-hez az állami apparátust igémbe kell venni. Ahol ez a leghatékonyabb az Kína, ezért Schwab Kína rajongó is egyben. A központosított hatalom gyors és hatékony (lásd korona szükségállapot), ezért Kína az 5G-t gyorsan tudta is telepíteni.

Van ennek a tervnek realitása?

Az évszázadok során kiharcolt polgári értékrendszerünk, a közjó és közakarat (volonté genérale) már lebontás alatt áll. A globálisan működő agytrösztök lobliistái ennek érdekében már sokat elértek. A demokratikus részvételt egyre jobban visszaszorították, a médiát ezen érdekek hatáskörébe befogták, az adóparadicsomok továbbra is jól működnek, a nagy konszernek adókikerülését legalizálták, az államok egyre közelebb kerültek a csődhöz, a közérdek a közösség által egyre kevésbé finanszírozható. Ahogy a médiából is látjuk, ma a legnagyobb államok vezetői a 7 leggazdagabb ember előtt meghajlanak. Míg ezek szinte semmi adót nem fizetnek, de még állami támogatást is kapnak, a közösségi feladatok ellátásáért mi 50%-os állami kvótával (összadó) rendelkezünk.

De nemcsak az anyagi oldalról, hanem propaganda szinten is halad a terv. Az alapítványok, az agytrösztök a politikán keresztül a médiát is ellenőrzik. Minden alulról jövő kezdeményezést (ha még ilyen van) visszafolytanak és felülről megrendezett szintetikus mozgalmakat autentikusként ábrázolnak (Friday for Futures). A nagy közösségi médiák (Facebook, Twitter) is teljesítik a kívánságukat és az ezt a tervet leleplező posztokat, vagy egész fiókokat törölnek. A balliberális kormányok számára ezek az elemek kontósok és szélsőjobboldali rasszisták, a jobboldali kormányok számára a nép érdekét nem tisztelő, felelőtlen személyek. A politikai álellenzék mind a két esetben ezzel az agendával konform politizál. Álproblémákat nagyítanak ki és a tömegek figyelmét erre terelik, hogy félrevezessék az igazán fontos kérdésekről (15).

A közösség nem csak a média felett nem rendelkezik, de a közbiztonság sem működik rendesen.

Az USA utcáin káosz van, és a rasszista ellenesség ideológiája alatt a rendőrséget visszahívják. Soros a szintetikus ellenzékét, a Black Live Matterst a Trump féle Manchester kapitalizmus ellen küldi.

És akkor mit lehet tenni?

Az old school társadalomelméletesek az államot szeretnék helyreállítani, ahogy ezt az elméletben leírták és gyakorlatban bizonyos szintig működött. Ennek garanciáját egy fejlettebb demokráciában (direkt demokrácia, visszahívhatóság) látják. Arra nem adnak választ, hogy a szupergazdagok befolyását valóban ezzel vissza lehet majd fogni. Nem az volt eddig is, hogy a pénzzel mindent meg lehetett venni? És mi a válasz a technológia fejlődésre? Milyen keretek, határok közt lehet ezt fejleszteni?

Szerintem ennek a folyamatnak az okát és hajtóerejét kell megtalálni és ez a profitkapitalizmus.

Fel kell tenni azt a kérdést, hogy profit nélkül valóban képtelen lenne az emberiség civilizációs fejlődésre? Fel kellene tenni a kérdést, hogy csak egy gazdasági szabály létezik, az Adam Smith féle piacgazdasági mechanizmus? Fel kellem tenni a kérdést, hogy a pénzrendszer működése rendben van, hogy a pénz három funkciója (értékcser, értékmegőrző és értékmérő) tudományosan is elfogadható? Fel kelleni tenni a kérdést, hogy tudományos világképünket miért az anyagi szemlélet határozza meg, ha ezzel igazi létünket, a boldogságunkat nem tudjuk teljesen kielégíteni!

A cikk a Rubikonban megjelent Hermann Ploppa cikkéből kivonatolva .

(1) https://www.youtube.com/watch?v=kpW9JcWxKq0

(2) Offener Brief von Blackrock-Chef Larry Fink an seine Anteilseigner vom 29.3.2020: „The world will get through this crisis. The economy will recover. And for those investors who keep their eyes not on the shaky ground at our feet, but on the horizon ahead, there are tremendous opportunities to be had in today’s markets.”

(3) https://www.youtube.com/watch?v=kpW9JcWxKq0

(4) Klaus Schwab: „The Fourth Industrial Revolution“. London 2017

(5) Reset Everything, 29.-30.4.2020

(6) https://www.weforum.org/…/world-economic-forum-and-un-sign-…

(7) https://www.weforum.org/agen…/2020/…/world-vs-virus-podcast/

(8) https://www.weforum.org/great-reset?emailType=Newsletter

(9) https://www.toptierimpact.com/

(10) https://www.thelocal.se/…/start-up-used-child-climate-activ…

(11) http://www.webit.org/about/index.php

(12) https://futurism.com/…/the-age-of-crispr-why-genetic-engine…

(13) https://www.theguardian.com/…/bill-gates-climate-scientists…

(14) Hermann Ploppa: Die Macher hinter den Kulissen. Wie transatlantische Netzwerke heimlich die Demokratie unterwandern. Frankfurt 2014.

(15) Pia Lamberty/ Roland Imhoff: Powerful Pharma and its Marginalized Alternatives? Effects of Individual Differences in Conspiracy Mentality on Attitudes Toward Medical Approaches.

Mainz April 2018